Interview Ad en Netty 

 

1 Hoe is BTC ontstaan en wie waren de mensen van het eerste uur?

Ad:  Ja ik ben 30 jaar bij het BTC. Het BTC is ontstaan door enkele chauffeurs die mensen van het eerste uur waren, René Luiten, Ron Grauwmans, Johan Hoevenaar, Marcel Grauwmans, Frans Marijnissen, Dre Jansen , Ad van der Put.

Netty: Er waren vrachtwagen chauffeurs die altijd kwamen bij het Baviaantje (nu Woodpecker) die hadden het idee om mensen met een handicap een leuke dag te bezorgen. En omdat Ad en ik trainer en begeleider waren van Bavel 18 (Voetbal team van mensen met een beperking) werden wij gevraagd om voor de bijrijders te zorgen.  Dre Jansen eigenaar van het Baviaantje was onze eerste sponsor. Samen met Ad van de Linden.

 

2 Is BTC altijd van uit het karrewiel georganiseerd en

    Wat was daar leuk aan voor jullie?

Ad: Nee niet in het Karrewiel De beginperiode was in het cafetaria het  Baviaantje. De opbouw van BTC.

Netty: Nee het is gestart in het Baviaantje , Bij het Karrewiel was het groter en omdat er al snel meer vrachtwagens en bijrijders kwamen. zijn wij toen daar naar uitgeweken. Wij waren er welkom. En nu nog steeds. Voor mij is het leuke dat de bijrijders een fijne dag hebben.

 

3 Zijn jullie altijd bestuurslid geweest?

Ad: Ja ik wel.

Netty: Ad wel , Ik was vrijwilliger en werd na een aantal jaren gevraagd om penningmeester te worden. Dat was ik al op de Liduwinaschool bij het ouder comité.  En dan kom je vanzelf in het bestuur.

 

4 Wat zijn de mooiste herinneringen die jullie bewaren aan het BTC.

Ad: Er zijn heel  veel mooie herinneringen  Te veel om op te noemen.  Maar het mooiste van dat al zijn de bijrijders ieder jaar die blije snuitjes de Lach en de dankbaarheid van deze mensen dat vind  ik geweldig. En na afloop van die zaterdag BTC  denk ik het is weer gelukt dan komt er bij mij ook een glimlach van dankbaarheid Het is een fijn gevoel.

Netty: Bij rijders van het eerste uur Later terug te zien als vrachtwagen chauffeur. En ieder jaar als het Convooi  zonder brokken weer terug is.

 

Wat gaan jullie missen aan het BTC?

Ad: Ik ga missen de voo bereidingen en de vergaderingen met het bestuur. Die vond ik altijd fijn en het contact met de bijrijders diep uit mijn hart valt er toch een traantje.

Netty: De saamhorigheid die wij  als bestuur altijd hebben ervaren. Het contact met alle mensen bestuur en vrijwilligers.

 

Blijven jullie nog betrokken bij BTC ?

Ad: Ik blijf vrijwilliger bij BTC.

Netty: Zolang wij leven zullen wij altijd wel betrokken blijven bij BTC  want onze zoon heeft een beperking ( zoals dat nu zo mooi heet) die rijd al 30 jaar mee en kan er niet genoeg van krijgen.
Kijkt er ieder jaar weer naar uit. En ik blijf nog wel vrijwilliger zolang als het kan.

 

Willen jullie tenslotte nog wat zeggen in dit interview naar de betrokkenen bij het BTC?

Ad en Netty:  Marlou en Helene heel veel succes in het bestuur  Peter, Henrie,  Frank, Peter, Frans en alle vrijwilligers  bedankt voor de fijne samen werking en het vertrouwen dat jullie in ons hebben gehad,  wij Hopen dat het BTC nog vele Jaren door het Brabantseland  mag rijden. Dat het fijne dagen  mogen zijn voor de bijrijders en  allen die er aan meewerken .

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.